I Sverige

Här kommer vi nu att presentera några av de spelhallar som är allra populärast i Sverige. Du hittar dem på flera olika ställen i landet. Både mindre och större, här kommer vi dock att skriva om dem som är störst och som flest människor känner till.

Ballbreaker i Stockholm

Här finns allt, från bowling till racingsimulator. Från bilbana till Dart och biljard, golf, jakt, sport, karaoke ja nästan allt ryms under Ballbreakers tak. En toppmodern spelhall för alla, här kan du ha möhippa, svensexa, företagsfest eller vad du vill. Det går att boka paketlösningar och att boka varje moment för sig. Du väljer hur du vill göra, det finns restaurang, sportbar och lounge ja till och med en relaxavdelning. Här kan du tävla på bilbana med polarna, bowla med dejten eller skjuta lerduvor med mormor. Du väljer själv, det finns så mycket att roa sig med här att det lönar sig med flera besök. Det är bara fantasin som sätter gränserna när du besöker Ballbreaker i Stockholm. Spelhallen ligger centralt på Gärdet och varför inte kombinera med en härlig picknick på det stora fältet om du besöker det här på sommaren.

Laserdome i hela Sverige

Laserdome är en kedja spelhallar som finns utspridda över nästan hela Sverige. Vad för spel man kan spela där beror lite på vart i landet du besöker dem. Grundspelet finns dock alltid, det handlar om att skjuta på varandra med laserpistoler. Man får en blinkande väst med ett vapen kopplat till sig och sedan gäller det att träffa så många andra som möjligt samtidigt som man ska bli träffad själv så lite som möjligt. Spelet är inget nytt fenomen och har funnits i vårt land länge. Man springer runt i fluorescerande ljus, det är nästan mörkt och det enda som syns är de färger som lyser i sådant ljus. Ofta är det även rökmaskiner och en mystisk musikslinga, det känns lite som att vara inuti ett tv-spel. Men man kan på många ställen göra andra saker också. I Göteborg kan man tillexempel köra fem-kamp, då får man både sumobrottas i upplåsbara dräkter och slåss med vadderade påkar. Något som uppskattas som kickoff på många företag.

Liseberg och Gröna Lund

På båda dessa stora nöjesfält i Sverige kan man spela arkadspel, både i speciella spelhallar och ute på tivolit. Det är roligt och ofta kan man vinna gosedjur, godis med mera. På de speciella spelhallarna inne på dessa nöjesfält är det alltid åldersgräns och det är för att barn inte ska skada sig med mera. Dessutom kan man vinna pengar på en del av maskinerna och dem måste man vara 18 år fyllda för att få spela på.