Hasardspel

Självklart finns det en del spelhallar utomlands som har hasardspel, alltså spel om pengar. Då är det vanligast med videopoker och enarmade banditer. Alltså sådana spel som du kan hitta på krogen i Sverige. Spelar du på en enarmad bandit så spelar du med mynt, du stoppar i din insats och drar i spaken. Då snurrar hjulen med symboler på sig och kommer rätt kombination upp när hjulen stannar så har du vunnit.

Vart har denna maskin fått sitt namn ifrån då? Det kommer så klart från utseendet, det finns en ”arm” på sidan. Banditdelen kommer från att många inte kan sluta spela även när de vinner och går helskinnade därifrån. Dessa spel har faktiskt funnits ända sedan 1800-talet och är fortfarande mycket populära.

Pachinko

Spelar du på en spelhall i Japan så kommer du garanterat att stöta på spelet Pachinko. Det är en väldigt gammalt japansk spelmaskin på vilken man spelar om pengar. Det finns även många spelhallar med Pachinko i Taiwan. För att beskriva hur spelmaskinen ser ut så skulle man kunna likna den vid ett flipperspel. Man köper nämligen små kulor av stål som man sedan matar i maskinen och spelar med. Förlorar du så förlorar du kulorna och vinner du får du fler kulor. Dem kan man sedan växla in men för att komma runt den lag i Japan och Taiwan som säger att du inte får spela spel där man vinner pengar så har dem ett annat system. Du växlar nämligen inte in dina kulor mot pengar även om du köpte dem så. Istället så byter du dem mot olika varor. Det kan vara allt från elektronikvaror till snabbmat, cigarettändare med mera. På grund av detta så hittar du alltid en affär och/eller ett snabbmatsställe i direkt anslutning till spelhallen.